torstai 28. tammikuuta 2016

Eläkää hetkessä!



Itse havahduin vasta siihen, kuinka menneisyydessä tai tulevaisuudessa ihmiset oikeasti elää. En aina itsekkään muista elää juuri tässä ja nyt, mutta tämä hetki ei koskaan palaa. Toinen kaverini elää täysin menneisyydessä. Hän muistelee yhteistä aikaa poikaystävänsä kanssa. Tämän vielä ymmärrän, koska ei heidän erostaan vielä ole kauaakaan. Toinen taas elää täysin tulevaisuudessa. Hän on kesäloman lopusta asti odottanut, että maahan sataa lunta ja pääsee laskettelemaan. Kun lunta ei ollut vielä tullut paljoakaan, eikä hän ollut käynyt edes laskettelemassa, odotti hän jo, että lumi sulaa, että pääsee rullaamaan…

Haluaisin elää tässä hetkessä, koska miettikää nyt, te ette ihan oikeasti pääse tähän hetkeen takaisin. Mitä sitten kun olet elänyt ikäsi menneisyydessä? Mitä sä sitten ajattelet vanhana? Mitä kaikkea sulta jääkään elämättä?

Jos taas elät tulevaisuudessa, mieti: vanhana sä voit vaan miettiä, mitä kaikkea sulta jäikään tekemättä, kun vaan odotit tulevaa, etkä panostanut tähän elämään. Mitä kaikkea sulta jäikään kokematta kun sä meinasit tehdä sen sitten joskus, ja unohdat, että jos ihan oikeasti haluat tehdä sen, niin voit tehdä sen heti. Nauttia siitä nyt. Jos suunnittelet jotain vuoden päähän ja odotat sitä puolivuotta, mitä jos jotain tapahtuu ja et voikkaan tehdä sitä enää ikinä tai se ei enää silloin kiinnostakaan sinua?

Ihan oikeasti. Elämä voi loppua ihan yhtäkkiä. Mitä tekisit, jos tietäisit että huominen on sun viimeinen päivä? Veikkaan, että et ainakaan eläisi kaukana menneisyydessä, etkä myöskään kaukana tulevaisuudessa. Eläisit ainakin mahdollisimman paljon tässä hetkessä. Tekisit asioita joista olet aina haaveillut.

Vaikkei huominen ainakaan toivottavasti ole kenenkään tämän lukevan kuolinpäivä, koitetaan silti elää ainakin päivä kerrallaan. Tehkää niin pian, kaikki se mitä olette aina halunneet, kuin vain pystytte. Ette voi koskaan tietää milloin kaikki tämä loppuu. Eikä kukaan tiedä varmasti pääsettekö enää koskaan tänne.

 

Sori en kerennyt kirjoittaa pitemmästi, kun piti lukea kokeisiin. Juttua olisi kylläkin riittänyt, mutta ehkä nyt muutaman kerran voi tulla tällainen lyhyempikin teksti. J

1 kommentti: