lauantai 24. syyskuuta 2016

Ei vielkää olla tajuttu ettei jokainen oo saman värinen

Toi on suoraan Mikael Gabrielin uudesta biisist, joka oli uusimmasta vain elämää jaksosta. Mä rakastuin biisiin samantien. Biisin nimi on siis mun koti ei oo täällä.

Oikeasti mun pitäisi olla tällä hetkellä lukemassa kokeisiin, koska meillä on nyt koeviikko menossa, mutta mulla ei ole pitkiin aikoihin ollut näin hyvää kirjoitus inspistä, joten pakkohan se on nyt hyödyntää.

Mä en luokittele itseäni suvakiksi, enkä oikeasti tiennyt ennen lukioon menoa edes, että mitä se tarkoittaa. Miksi mun pitäisi edes luokitella itseäni, jos hyväksyn ihmiset. Jos hyväksyn ihmiset, jotka tulevat karkuun sotaa ja kuolemaa, ja jotka ovat juuri nähneet itsellensä tärkeimpien kuolevan. Miksi en hyväksyisi heitä sen takia, että heillä on vähän erillainen hiustenlaatu tai ihonväri.  Mun mielestä on ihan järjetöntä, että esimerkiksi meidän koululla on tähän mennessä muutaman kerran käynyt pyörimässä solder odinit. Miksi naisia pitäisi puollustaa maahanmuuttajilta?

Jos naisia pitää joltain puollustaa, niin se on sitten kaikilta miehiltä. Ihan yhtälailla suomalaiset miehet raiskaa ja pahoinpitelee naisia suomessa, kuin maahanmuuttajatkin. Sitä vain korostetaan, jos sen tekee maahanmuuttaja. Sen takia luullaan, että kaikki maahanmuuttajat on pahoja ihmisiä. Näin ei todellakaan ole. Kaikki tekee virheitä, maahanmuuttajilla niistä vain nousee kohu.

Mielestäni jos joku ei ole turvassa omassa maassaan ja hän ei ole paha ihminen, niin miksei hän muka voisi tulla Suomeen. Jos heillä ei ole hyvä olla täälläkään, niin sitten he saavat halutessaan lähteä takaisin omaan maahansa. En mäkään voisi olla vieraassa maassa, jossa pitää yhtäkkiä sopeutua uuteen ilmastoon, oppia uusi kieli ja pelätä, että joku tulee tappamaan ihonvärin takia. Kokoajan  on pelko, että joutuu takaisin omaan maahansa, jossa on sota käynnissä, ja tietää, että siellä on vielä perhe, joka saattaa kuolla hetkellä millä hyvänsä. En osaisi tilanteessa päättää haluaisinko olla elossa jos kaikki rakkaat kuolevat samalla. En kestäisi. Miksi me emme halua auttaa heitä jos heillä on hätä.

Tietenkään emme voi mitenkään olla täysin varmoja siitä, onko jokainen hyvä ihminen, mutta emme me voi leimata kaikkia pahoiksi ihmisiksi, jos joku tekee jotain väärää.

Käännetäämpä tilanne toisinpäin. Suomessa ja Euroopassa olisi ihan järkyttävä sota ja arikkaan pääsisi pakoon, jos olisi hyvä tuuri. Ne ottaisi rajallisen määrän ihmisiä sisään ja se olisi paikka jossa olisi edes vähän parempi olla. Kuitenkin jotkut afrikkalaiset vihaisivat sinua ihonvärisi vuoksi ja olisivat sitä vastaan, että olet turvassa niiden maassa. Ainut mahdollisuus saada lupa jäädä sinne olisi perustaa perhe nopeasti jonkun paikallisen kanssa, mutta mitä tahansa väärää tekisitkin joutuisit takaisin sodan keskelle. Minä ainakin pyytäisin jokaista vastaantulevaa naimisiin kanssani.

Oli jotenkin todella surullista kuulla, eräältä meidän koulun maahanmuuttajalta, että helsingissä niiden kaveri oli tappanut itsensä, koska ei ollut saanut lupaa jäädä Suomeen. Miksi ihmiset ovat niin itsekkäitä, etteivät ymmärrä toisten hätää, vaan oma nenä menee aina edelle.

Tää on jo vuosi 2016, miksei ihmiset vaan tajua, ettei ihonvärillä ole väliä, niinkuin ei silmienkään värillä.

Sori tästä tuli aika raju mielipiteenilmaisu, mutta toisaalta ajattelen juuri näin ja oli vain pakko purkaa tätä johonkin, älkää ottako liian vakavasti. Jos olette erimieltä, niin olisi mielenkiintoista kuulla perusteluja.

5 kommenttia:

  1. Toi MGn biisi oli kyl mahtava! Mielenkiintoinen postaus.

    VastaaPoista
  2. Olet saanut mielenkiintoisia näkökulmia postaukseesi! :-)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa löytää tällaisia kirjoituksia välillä, hyvä kirjoitus. Me kaikki ollaan tällä planeetalla yhdessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) niin ollaan ja voi kun kaikki vain muistaisivat sen :/

      Poista